Vreme

Za vikend bo jasno, vendar tudi megleno

STA/M.J.
13. 12. 2013, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije se bo zjutraj in deloma dopoldne, ponekod pa tudi večino dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Nizka oblačnost ali megla bo tudi ponekod v Slovenski Istri, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zajem zaslonske slike

Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo okoli 3, drugod od 4 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in jutri bo pretežno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah, pa tudi v delu Jadrana in Istre megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Atlantski frontalni valovi se proti vzhodu pomikajo čez severno Evropo. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje razmeroma topel zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo podobno, v nedeljo bo prehodno nekaj zmerne oblačnosti.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden, le v krajih z dolgotrajnejšo meglo ali nizko oblačnostjo bodo vremensko občutljivi imeli manjše vremensko pogojene težave.