Vreme

Pretežno jasno bo

STA/M.J.
2. 12. 2013, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, le v južni in vzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo povečini jasno, le ponekod po nižinah in kotlinah bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo, le v krajih južno in vzhodno od nas bo občasno zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja, ki bo jutri oslabela.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah od severovzhoda postopno priteka k nam nekoliko toplejši in dokaj suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo lahko tudi večji del dneva megleno.

Opozorilo: Danes lahko na Primorskem sunki burje na izpostavljenih mestih še presežejo hitrost 100 km/h.