Besni organizatorji

Starejša ženica kljub prepovedmi z avtom zapeljala na traso kolesarske tekme in povzročila nesrečo. Mudilo se ji je k maši.

M.G.
17. 6. 2024, 19.17
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 19.19
Deli članek:

K maši se ne zamuja, nikdar in nikoli. Tega se zagotovo drži priletna ženica iz Italije, ki je na kolesarski dirki po Dolomitih (Sporful Dolomiti) v Bellunu z avtom zadela in poškodovala tri kolesarje, ker je zamujala k maši.

X, The Italian Insider (@ItalianInsider_)
Posledice nesreče ženske, ki se ji je mudilo k maši.

Po za zdaj zbranih podatkih se je domačinka z modrim peugeotom navkljub izrecnimi prepovedmi organizatorjev nekako izmuznila mimo kontrolnih točk in začela voziti v nasprotno smer poteka kolesarke dirke. Pri tem so trije nesrečni kolesarji z veliko hitrostjo naleteli na njen avto in se hudo poškodovali. Ko so naposled žensko ustavili šele policisti, jim je pojasnila: "Hotela sem iti k maši, a sem zamujala," in pričakovala, da ji bo opravičeno. No, mogoče ji bo opravičil bog, organizatorji tekme, ki so nadvse besni in razmišljajo tudi o tem, da bodo zahtevali odškodnino, pač ne.

"Na tem dogodku smo delali eno leto," so pojasnili organizatorji dogodka. "Imeli smo veliko pogovorov s policijo in z upravami na tem območju. Ugotovili smo veliko zanimanje in veliko pripravljenost pri vseh. Skratka, to naj bi bil lep dan za kolesarstvo, a žal ga je ta incident popolnoma zasenčil." "Ženska je bila več kot enkrat ustavljena, a ni hotela ubogati, prisotni prostovoljci so poskušali vse, da bi jo ustavili, a je kljub vsemu nadaljevala. Ob takem vedenju smo nemočni in zelo jezni. Sprašujemo se, ali se starejša ženska res zaveda, kaj je storila in kakšne posledice je povzročilo njeno ravnanje."


Nesreča se je zgodila v v nepreglednem ovinku Forcella Franche, kjer so na avto naleteli trije kolesarji, udeleženci dirke. 46-letnik iz Lucce, 34-letnik iz Rovereta in 49-letni Irec, so bili ob trku huje poškodovani (bilo je tudi nekaj zlomov) in pripeljani v bolnišnico v Agordu in seveda niso mogli nadaljevati tekme.