Euro 2024

Španci že v prvem polčasu ugasnili vatrene

M.G.
15. 6. 2024, 20.17
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 20.24
Deli članek:

Hrvati, ki so prispeli na nogometno prvenstvo v Nemčiji polni evforije in zanosa, so v tekmi prvega kroga doživeli pravi hladen tuš, saj jih je reprezentanca Španije razbila že v prvih 45 minutah. Rezultat iz polčasa (3:0) je ostal tudi končni rezultat.

Profimedia
Nacho se veseli zmage Španije ob zaključnem žvižgu sodnika.

Španska reprezentanca je tako z zmago proti Hrvaški v skupini B brilijantno začela nastope na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji. Španci, evropski prvaki v letih 1964, 2008 in 2012, so v Berlinu slavili s 3:0 (3:0) in mnogim nogometnim strokovnjakov pokazali, da so se motili, ker jih niso prištevali k favoritom za osvojitev prvenstva.

Na Hrvaškem portalu Index.hr so ob porazu domačih zapisali, da je Hrvaška doživela debakel na otvoritveni tekmi in da se je varovancem Zlatka Daliča pripetil katastrofalen prvi polčas, v katerem so Španci dosegli tri zadetke in si tako že v prvih 45-minutah zagotovili zmago. Strelci za zmago Špancev so bili Alvaro Morata, Fabian Ruiz in Dani Carvajal. Hrvati so sicer v izdihljajih tekme zastreljali tudi enajstmetrovko (Bruno Petković). Sosedje bodo tako v naslednjih dveh krogih nujno potrebovali točke za napredovanje.  Najprej se bodo spopadli z neugodnimi Albanci, nato pa še z Italijani, ki so specialisti za velika tekmovanja.