Palestinsko povračilo

Najhujši napad na izraelske sile v zadnjih mesecih

M.G.
15. 6. 2024, 19.14
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 19.35
Deli članek:

Včeraj je bilo v južni Gazi s strani palestinskega odpora ubitih 8 izraelskih okupacijskih vojakov v uničenju oklepnega transportnega vozila.

X, Visegrad 24 (@visegrad24)
Iz oklepnega vozila, ki je eksplodiralo se vali gost dim. Umrlo je 8 izraelskih vojakov.

Izraelska vojska je včeraj sporočila, da je bilo osem vojakov ubitih na jugu Gaze v najsmrtonosnejšem napadu na izraelske sile v zadnjih mesecih. Vojaki so bili ubiti medtem, ko so Palestinci razstrelili oklepno transportno vozilo v katerem so bili pripadniki izraelske vojske. Smrti bodo verjetno spodbudile pozive javnosti k prekinitvi ognja in povečale jezo izraelske javnosti, ki ni zadovoljna z ugodnostmi, ki jih uživajo pripadniki ultraortodoksnih ločin v državi. Največ smrtnih žrtev so Palestinci sicer zadali izraelskim vojakom v januarskem napadu v Gazi, ko je bilo ubitih 21 izraelskih vojakov.

Glede na poročanje izraelskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, so vojaki umrli "med operacijsko dejavnostjo" v mestu Rafa, ko je njihovo vozilo eksplodiralo. Z njihovo smrtjo se je skupno število žrtev med izraelskimi vojaki v ofenzivi nad Gazo povzpelo na 306.