Prebudil se je

Triletnika so iz kome zbujali z zvoki dinozavra in zdravilnimi materinimi poljubi

U.C.
26. 5. 2024, 08.51
Posodobljeno: 26. 5. 2024, 09.05
Deli članek:

V torek okoli 18. ure je malček Levi Wright s svojo igračo traktorjem padel v reko blizu mesta Milford v ameriški zvezni državi Utah. Reševalec ga je potegnil iz vode in ga takoj začel oživljati. Oživljati so se ga trudili skoraj eno uro.

Kallie Wright
Levi s svojo mamico, ko je bil še zdrav.

Sina ameriške zvezde rodea Spencerja Wrighta so nato takoj odpeljali v bolnišnico v Salt Lake Cityju. Po več pregledih pa so ga tamkajšnji zdravniki razglasili za možgansko mrtvega, saj naj bi bili njegovi možgani predolgo brez kisika.

Starši so že hoteli ugasniti napravo, ki ga je ohranjala pri življenju. "Zdaj ni več poti nazaj," je v sredo na družbenih omrežjih sporočila njegova mati Kallie Wright. "Ne moreva biti sebična in tega vleči cele dneve, on si tega ne zasluži. Kmalu bomo umaknili napravo, ki ga vzdržuje pri življenju in bili z njim na zemlji do zadnjega diha."

Toda po nasvetu mladega zdravnika so starši počakali. Razlog: zdravnik je zaznal aktivnost na monitorju, ki je registriral Levijeve možganske valove. "To se je zgodilo, ko smo mu predvajali zvoke dinozavra iz ene njegovih najljubših knjig," razkrije družinski prijatelj, "in potem še enkrat, ko ga je mama poljubila." Zato so se njegovi starši in zdravnik odločili, da Leviju dajo več časa.

In takrat se je zgodil čudež, triletnik se je zbudil. "Malo je podivjal, zato smo ga morali pomiriti," je navdušena povedala mati. Levi še naprej kaže znake izboljšanja, vendar ostaja pod intenzivnim nadzorom, saj zdravniki še ne morejo oceniti njegovega dolgoročnega okrevanja.