ZDA

Slovensko veleposlaništvo tarča vandalizma

S.Č.
27. 4. 2024, 18.00
Deli članek:

Po besedah uradnikov na ministrstvu so neznanci povzročili škodo na nekaj steklih na oknih in vratih. Storilca so že prijeli pristojni organi, vendar ostaja njegov motiv zaenkrat neznan.

Bobo
Slovensko veleposlaništvo v ZDA

Uslužbenci veleposlaništva v incidentu niso bili poškodovani, kar je pomembno sporočilo v tej situaciji. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije poudarja, da gre za osamljen incident, vendar pa je odločno obsojeno dejanje vandalizma.

Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu je pomembno diplomatsko središče, pristojno za stike med Slovenijo in Združenimi državami Amerike ter številnimi drugimi državami, vključno s Kostariko, Mehiko, Panamo, Organizacijo Ameriških držav (OAS) in Karibsko skupnostjo (CARICOM). Nahaja se v soseski Kalorama Heights, kjer so številna tuja veleposlaništva in konzularni uradi.

Finančni obseg škode bo ocenila zavarovalnica, veleposlaništvo pa je že pristopilo k sanaciji. Takšni incidenti ne smejo ovirati diplomatskih odnosov med državami in bodo obravnavani z vso resnostjo.