Četrti dan iskanja

Bo Arian videl in se odzval na ognjemet in balone?

R.T.
25. 4. 2024, 13.24
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 13.31
Deli članek:

Minila je še tretja noč, v kateri so starši šestletnega Ariana iz severa Nemčije upali na pozitivne novice. A teh (še) ni bilo.

Polizei Rotenburg
Policija dopušča več možnost. Lahko da se je prestrašeni Arian kam skril, možno, da je prenočil v gozdu ...

V iskalni akciji so včeraj popoldne in zvečer pregledovali gozdiček v bližini vasi Elm, v kateri od ponedeljka zvečer, ko se je iz hiše izmuznil Arian, vlada izredno stanje. Nadzorne kamere so namreč ujele Ariana, kako okoli 19.15 v pondeljek sam koraka po ulici v Elmu in zavija proti gozdu. Nedaleč od tega gozdička, v močvirnatem predelu ob reki Oste, pa so v sredo dopoldne odkrili sveže odtise čevljev, zato so se potapljači hitro zbrali in pregledali reko in njene bregove. Zaenkrat neuspešno.

Arianovi starši sicer upajo, da se je fant zatekel v kakšno uto ali klet. V večernih urah so v sklopu iskalne akcije v zrak poslali barvne balone, da bi morebiti prebudili zanimanje avtističnega dečka, ki se ne zna izražati, v kolikor ga kdo ogovori, pa se ne odzove. Ponoči so nebo razsvetlili tudi s pirotehničnim sredstvi, nad Elmom so uprizorili pravi ognjemet, a tudi to zaenkrat brez učinka, čeprav ima Arian rad pokanje in balone.

Predstavniki policije so zaskrbljeni, saj so temperature v nočnih urah blizu ledišča, Arian pa je iz hiše odšel oblečen le v trenerko in pulover.