Pomagali 1000 družinam

Slovenska karitas zbrala dobrih 19 ton doniranih izdelkov

S.Č./STA
25. 4. 2024, 10.51
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 10.55
Deli članek:

Slovenska karitas je razdelila dobrih 19 ton izdelkov, ki so jih v drugi polovici marca darovali kupci v vseh trgovinah Hofer po Sloveniji, so sporočili iz podjetja. Gre za dobrodelno akcijo Slovenske karitas in Hoferja, s katero so letos pomagali 1000 družinam v stiski.

Arhiv Svet24
Slovenska karitas in Rdeči križ sta vlado na kvarne učinke ukinitve dodatka opozorili že aprila.

V tradicionalni marčevski dobrodelni akciji, ki je potekala v vseh 92 trgovinah Hofer po Sloveniji, so kupci v dobrem tednu darovali več kot 19 ton osnovnih živil ter higienskih izdelkov. K zbranim izdelkom je Hofer v imenu vsake trgovine pristavil še voziček izdelkov v skupni vrednosti 4600 evrov, so sporočili.

"Družine in posamezniki stisko še posebej doživljajo pred prazniki. Zato smo z velikim veseljem pred velikonočnimi prazniki razdelili 20 ton hrane in higienskih pripomočkov, ki smo jih zbrali v trgovinah Hofer. Kar 1000 gospodinjstev je prejelo to pomoč in tako smo jim vsaj malo omilili stisko," so v sporočilu povzeli besede generalnega tajnika Slovenske karitas Petra Tomažiča.

Hofer s Slovensko karitas sodeluje že od leta 2015

Dodal je, da so bila v prvih mesecih letošnjega leta Karitasova skladišča hrane bolj prazna kot ponavadi, zato je vsaka takšna gesta zelo dobrodošla in omogoča pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Kot so še navedli v podjetju, Hofer s Slovensko karitas sodeluje že od leta 2015. Z dobrodelno organizacijo tradicionalno prirejajo dve letni zbiralni akciji osnovnih živil in higienskih izdelkov v marcu in decembru. Slovensko karitas podjetje podpira tudi na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin podarijo večjo količino hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski, so še zapisali v sporočilu za javnost.