Odpoklic in umik

Čokoladno Alpsko mleko in Versilfood zmrzjeno gozdno sadje se umikata s prodaje

S.Č./STA
25. 4. 2024, 11.11
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 11.23
Deli članek:

V zadnjih dneh so se pojavili pomembni odpoklici živil zaradi potencialnih tveganj za javno zdravje. Med najnovejšimi odpoklici so tudi izdelki priznanih proizvajalcev, ki so bili umaknjeni iz prodaje zaradi različnih varnostnih razlogov.

Ljubljanske mlekarne
Čokoladno Alpsko mleko

Umik izdelka čokoladno Alpsko mleko

Ljubljanske mlekarne so v zadnjih dneh iz prodaje umaknile določene količine izdelka čokoladno Alpsko mleko v 0,2 litrski tetrapak embalaži. Razlog za umik je možnost skisanja mleka ali napihnjene embalaže. Podjetje je opozorilo, da so prizadeti izdelki tisti, ki so bili polnjeni med 00:11 in 06:39, s serijsko oznako 135369001 in EAN kodo 3838800056708. Rok uporabe prizadetih izdelkov je do 27. julija 2024. Potrošnike pozivajo, naj izdelka ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške.

Odpoklic zamrznjenih gozdnih sadežev blagovne znamke Versilfood

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je izdala varnostno opozorilo o živilu zamrznjeni gozdni sadeži s tržnim imenom Misto di bosco blagovne znamke Versilfood. Odpoklic je bil izdan zaradi ugotovljene prisotnosti norovirusa in virusa hepatitisa A. Serijske oznake prizadetih izdelkov so 02AUIE, 03AURE, 17MTIE, 29MTIE, z rokom uporabe do 30. oktobra 2025 in do 30. decembra 2025. Distributer kupce poziva, naj izdelka ne uživajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, ali pa naj ga zavržejo.

Hesperia
Odpoklic zamrznjenih gozdnih sadežev blagovne znamke Versilfood

Odpoklici živil so pomemben del zagotavljanja varnosti in kakovosti prehranske oskrbe javnosti. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrošnike poziva, da pozorno spremljajo uradna varnostna opozorila ter sledijo navodilom proizvajalcev in pristojnih organov glede varnosti in uživanja živil.