Sodba

Oskar s kladivom razbil avtomat za žetone, zdaj mora za več mesecev v zapor

D.K.
19. 4. 2024, 09.30
Posodobljeno: 19. 4. 2024, 09.35
Deli članek:

Sodišče je odločilo, da bo moral 28-letnik osem mesecev preživeti v zaporu, ker je v samopostrežni avtopralnici s kladivom razbil avtomat za žetone.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot piše v obtožnici, naj bi bil Oskar avgusta lani okoli 14. ure v Virovitici v samopostrežni avtopralnici »razjarjen, ker mu avtomat ni izdal žetona«. Ob tem je lastniku avtopralnice povzročil škodo, ki je ocenjena na 1570,33 evra.

»Dvakrat je udaril po zaslonu naprave za izdajo žetonov za pranje avtomobilov, nato pa iz svojega avtomobila vzel kladivo in udaril po zaslonu naprave, zaradi česar je zaslon počil in program je prenehal delovati,« še piše v obtožnici.

Delavec avtopralnice je v preiskavi povedal, da je nenadoma slišal udarec, nato pa še enega močnejšega. »Ko sem prišel, sem videl, da je avtomat za žetone polomljen in da je tam le en avto mazda trojka, o čemer sem lastnika takoj obvestil. Za tem sem se usedel v avto in sledil tistemu avtu, ki se je ustavil pri avtopralnici Aquarama. Nakar sem ugotovil, da je voznik avtomobila Oskar. Ogledali smo si tudi posnetek videonadzora, na katerem je razvidno, da je uničil avtomat za kovance. Steklo je bilo razbito, pločevina vdrta, čitalec denarja je padel v notranjost, tako da ni bil več funkcionalen,« je povedala priča.

Državno tožilstvo za Oskarja zahteva osem mesecev nepogojnega zapora, ker je bil že pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj. Med zaslišanjem na policiji se je branil z molkom, poroča Danica hr.