Pokol v Sydneyu

Video: Streljanje v Sydneyu, ubitih pet ljudi, ubili tudi storilca

M.G.
13. 4. 2024, 09.52
Posodobljeno: 13. 4. 2024, 12.19
Deli članek:

Nakupovalno središče na vzhodu Sydneya so evakuirali zaradi poročil o več zabodenih, streljanju in potencialnim smrtnim žrtvam, več podrobnosti še ni znanih.

X, Baba BanarasTM (@RealBababanaras)
Slika osumljenca z nožem v roki, ki so jo posnele varnostne kamere. Po poročanjih očividcev je žrtve izbiral naključno.

Policija NSW (New South Wales) je sporočila, da je bila nujna služba poklicana v nakupovalno središče na Westfield Bondi Junction malo pred 16. uro po lokalnem času, šlo je za poročila o več zabodenih ljudeh, slišali pa so se tudi streli. Po incidentu, ki se je začel po streljanju moškega v nakupovalnem centru, so takoj sprožili akcijo evakuacije kupcev. Tiskovni predstavnik reševalne službe NSW je dejal, da sta domnevna storilca dva, enega naj bi policija že ustrelila, drugega pa še lovijo.

Po nekaterih podatkih, ki so zaenkrat še skopa in neuradna, naj bi v napadu z nožem in streljanjem bilo mrtvih vsaj šest ljudi. Policisti iz poveljstev po vsem Sydneyu bodo po pričakovanjih v naslednjih urah napoteni v nakupovalno središče, preiskava kraja zločina pa bi naj trajala vsaj dva dni.

Ljudje, ki so jih že evakuirali ali pa so sami uspešno pobegnili iz trgovinskega centra poročajo o tem, da so videli ležati mrtve ljudi na tleh. Vsi so prestrašeni. Policija je nakupovalno središče Westfield Bondi Junction zaprla in pozvala ljudi, naj se izogibajo območju. Dogajanje je še v teku. V kratkem sledi več informacij.