Zavrelo mu je

Slovenec Avstrijca mahnil s pištolo po glavi

M.G./STA
25. 2. 2024, 16.18
Posodobljeno: 25. 2. 2024, 16.22
Deli članek:

Do hude krvi med voznikoma je prišlo med vožnjo, nato sta si pri rdeči luči izmenjala še zmerljivke, zadevo pa sta želela razčistiti na avtobusni postaji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do spora med voznikoma je očitno prišlo zaradi nesoglasij o tem, kako je treba voziti ali se obnašati na cesti. Najprej sta se ozmerjala pri rdeči luči na semaforju, a ker očitno to še ni bilo dovolj, sta se odločila, da spor nadaljujeta na bližnji avtobusni postaji. Tam je eden izmed njiju, po poročanju avstrijske policije gre za Slovenca, izvlekel pištolo ter z njo drugega udaril po glavi in mu pri tem prizadejal poškodbe.

Po podatkih deželne policije je 20-letni slovenski državljan, ki je imel pri sebi pištolo, z njo nasprotnika udaril po glavi. 26-letnik je pri tem utrpel poškodbe glave. Kasneje se je sicer izkazalo, da je šlo za orožje s slepimi naboji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Slovenec je s kraja dogodka pobegnil v vozilu še s tremi sopotniki, ki pa jih je policija po obsežni iskalni akciji izsledila. Proti četverici je policija vložila prijavo.