Skrivnostna najdba

Po dnevih kaosa na newyorški podzemni zdaj policiste bega še odrezana noga

S.R.
20. 2. 2024, 16.26
Posodobljeno: 20. 2. 2024, 16.26
Deli članek:

Newyorški kriminalisti ugotavljajo, komu pripada človeška noga, ki so jo konec tedna našli na tirih podzemne železnice v New Yorku. Ob nogi namreč niso našli trupla.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Odrezano nogo so našli na eni od linij podzemne železnice, ki teče skozi newyorški Bronx. Kako se je tam znašla, zaenkrat ostaja uganka. Noga je že v varnih rokah sodnega izvedenca medicinske stroke, ki tako kot policisti ugotavlja, za čigav ud gre. Policija je z informacijami skopa, saj niso razkrili niti tega, ali gre za nogo ženske ali moškega. Prav tako molčijo o tem, za kako velik del spodnje okončine sploh gre.

Kaotični dnevi

Kot sicer poročajo ameriški mediji, so se na podzemni železnici v New Yorku konec tedna še pred najdbo noge odvijali kaotični prizori, ki so presunili celo vsega hudega vajene newyorške potnike. V enem incidentu jo je denimo skupil nek glasbenik, ki na podzemni igra čelo. V nesrečnika je priletel kovinski bidon. V drugem incidentu v Bronxu je po prepiru najstnikov prišlo do strelskega obračuna, ki je terjal življenje 34-letnega moškega. V soboto so na postaji Queens Plaza, ki se sicer nahaja v okrožju Queens, nekega moškega pretepli s kovinsko cevjo. Na isti postaji podzemne so dva dneva pred tem neznanci porezali nekega brazilskega turista. To še ni bilo vse. V noči na ponedeljek, ko je bila noga že na varnem, so v enem od vagonov našli mrtvega 57-letnega moškega. Ob njem so našli pripomočke za uporabo droge, tako sumijo, da je umrl zaradi prevelikega odmerka, a je preiskava še v teku.

Župan New Yorka Eric Adams si sicer prizadeva, da bi podzemno železnico očistil kriminala, a mu to zaenkrat ne uspeva. Policija je na podzemni močno okrepila svojo prisotnost, saj na postajah patruljira dodatnih 1000 policistov v uniformah in v civilu, a je po zadnjih podatkih število kaznivih dejanj v prvih mesecih letošnjega leta vseeno naraslo za 22 odstotkov.