Eksotično

Foto: V berlinskem parku našli štirimetrskega pitona

R.T.
14. 2. 2024, 07.50
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 07.50
Deli članek:

V enem od parkov na območju živahnega Neuköllna v Berlinu našli mrtvo kačo. To samo po sebi ne bi bilo zanimivo, če ne bi šlo za kar štirimetrskega pitona.

Bezirksamt Neukölln
Nahajal se je pod drevesom v enem od mestnih parkov.

Uslužbenci oddelka za urejanje mestnih parkov in drugih zelenic v Neuköllnu so včeraj naznanili, da so v ponedeljek v parku Hasenheide na jugu tega priljubljenega berlinskega okrožja naleteli pitona. Slednji se je nahajal pod enim od dreves, pri čemer ni znano, ali je bil v trenutku, ko so ga našli, že mrtev. Z oddelka so sporočili le, da je bil »hudo podhranjen« in da se, v kolikor je bil še živ, zaradi nizkih temperatur ni mogel premikati oziroma ni bil aktiven. A nekaj je gotovo, piton je zdaj že mrtev.

Opravljena bo obdukcija, v okviru katere bodo veterinarji ugotavljali natančno vrsto pitona in spol, pa tudi vzrok in čas smrti. Obstaja namreč tudi možnost, da je kača umrla nekomu v stanovanju, ta pa jo je nato odvrgel v parku. Vse okoliščine najdbe še preiskujejo, pristojni pa zaenkrat ne vedo, da bi kakšen od tamkajšnjih stanovalcev imel dovoljenje za posedovanje pitona. To je potrebno zaradi njegove velikosti, saj lahko zrastejo več kot dva metra v dolžino, pri čemer dovoljenja izdaja lokalni veterinarski urad. V park bi ga lahko odvrgel tudi nekdo, ki eksotične živali poseduje nezakonito. Pristojni prav tako v zadnjem obdobju niso prejeli nobene prijave, da bi kača komu pobegnila. Zadevo preiskuje tudi policija.