Najhuje na podeželju

Snežno neurje na severovzhodu ZDA povzročilo preglavice, odpovedali več letov in zaprli šole

D.K./STA
14. 2. 2024, 07.00
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 07.04
Deli članek:

Severovzhod ZDA je v torek zajelo snežno neurje, zaradi katerega so odpovedali več kot 1200 poletov in zaprli šole. Neurje sicer ni povzročilo večje škode. Za mesto New York je bilo to prvo močnejše zimsko neurje po dveh letih, poročajo mediji.

Profimedia
New Jersey

Letalske družbe so odpovedale več kot 1220 letov, od tega 43 odstotkov z newyorškega letališča LaGuardia, ki večinoma skrbi za notranji promet po ZDA, je poročala agencija Flight Aware, ki spremlja letalski promet.

Profimedia
New Jersey

V New Yorku so iz previdnosti zaprli šole, oblasti so pozvale ljudi, naj se zadržujejo doma. Vendar pa sta sneg in veter preglavice v mestu povzročala le zjutraj. Zaradi temperatur nad ničlo že popoldne o snegu skoraj ni bilo več sledu.

Profimedia
New Jersey

Opozorilo Nacionalne vremenske službe pred zimskim neurjem je v torek zjutraj zajelo 32 milijonov ljudi, posledice pa so čutili predvsem na podeželju, kjer so bila številna območja za kratek čas odrezana od sveta.

Profimedia
New Jersey

Po podatkih vremenoslovcev je v mestecu Hampton Township v New Jerseyju zapadlo 13 centimetrov snega, v Chestru v zvezni državi New York pa več kot 11 centimetrov.