Domačinka iz Sydneya

Po ugrizu morskega psa so ji hitro pomagali in rešili nogo

R.T.
31. 1. 2024, 07.21
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 07.25
Deli članek:

29-letna Lauren O'Neill iz Sydneya je opisala srečanje z morskim psom.

Osebni arhiv
Lauren O'Neill

Lauren se je po vročem ponedeljku odločila, da se ob sončnem zahodu osveži v vodi v zalivu Elizabeth v Sydneyu, ki je približno dva kilometra oddaljen od znamenite sydneyske opere. Zakorakala je v morje in zaplavala. Je dobra plavalka, a kljub temu ni plavala daleč od obale. Naenkrat so se zaslišali kriki, se spominjajo drugi plavalci, ki so dali izjave za lokalne medije. Morje okoli Lauren je postalo rdečkasto. Nekaj jo je ugriznilo v nogo, morski bik, so kasneje potrdili.

Lauren so hitro potegnili na plažo in ji nudili prvo pomoč. Med njimi je bil tudi veterinar, ki je ustavil krvavenje, kmalu pa so bili pri njej že reševalci. V bolnišnici so jo operirali in vse kaže, da ne bo potrebna amputacija noge, poroča Sydney's Daily Telegraph. 29-letnica, ki je doma v bližini plaže, kjer se je zgodil napad, se je javno zahvalila sosedom in vsem prisotnim na plaži, ter zdravnikom, ki so jo operirali.

Profimedia
Znak, ki nakazuje na nevarnost morski psov v zalivu.

Čeprav je znano, da v zalivu v Sydneyu plavajo morski psi, predvsem morski biki, ki znajo šavsniti po človeku, je to prvi ugriz po letu 2009, ko je morski pes zagrizel v potapljača. Strokovnjaki svetujejo, da se ljudje vzdržijo plavanja v najbolj vročih dneh in v času zore in mraka, ko so morski psi najbolj aktivni.