Premladi za smrt

V požaru umrlo 13 učencev

M.G.
20. 1. 2024, 14.12
Posodobljeno: 20. 1. 2024, 14.18
Deli članek:

Na Kitajskem je v požaru, ki je zajel internat umrlo 13 tam živečih otrok. Bili so stari komaj 9 let.

Profimedia
Posledice požara v šoli Yingcai v okrožju Fangcheng, kjer je umrlo 13 učencev.

Za požar v internatu šole Yingcai v vasi Yanshanpu v Henanu so gasilci izvedeli v petek kakšno uro pred polnočjo, do polnoči pa so ga sicer že pogasili, vendarle na žalost niso mogli rešiti življenj nedolžnih otrok, ki so umrli v svojih spalnicah, kjer bi naj požar tudi izbruhnil.

Vsi mrtvi naj bi bili učenci tretjega razreda, to pomeni, da so bili stari med 9 in 10 let, je za Zonglan news povedal eden izmed tamkajšnjih učiteljev. Ena oseba, ki so jo uspeli rešiti, se zdravi v bolnišnici, njeno stanje je negotovo.

Ena od bližnjih trgovk je za Cover News povedala, da je šolski avtobus za konec tedna večino otrok kot ponavadi odpeljal domov, v petek zvečer pa jih je v kampusu pustil le približno ducat. Mnogi od tistih, ki so ostali v kampusu, so imeli družine, ki živijo zelo daleč stran, ali starše, ki delajo drugje, zato jih nihče ni mogel pobrati. "Čez nekaj dni bi morali začeti zimske počitnice, a se je zgodil ta tragični incident," je povedala trgovka.

Profimedia
Posledice požara v šoli Yingcai v okrožju Fangcheng, kjer je umrlo 13 učencev.
Lastnika internata so oblasti zaradi suma (so)krivde za nesrečo, ki jo še preiskujejo, pridržali. Požari in druge smrtonosne nesreče so sicer na Kitajskem pogoste zaradi slabih varnostnih standardov.