Primer rešen

Znanstveniki potrdili: Mumije iz Peruja niso vesoljci, pač pa lutke

S.Š.
13. 1. 2024, 19.05
Posodobljeno: 13. 1. 2024, 19.06
Deli članek:

Forenzični strokovnjaki so ovrgli trditve, da sta dve figuri, najdeni v Peruju leta 2017, ostanki nezemljanov.

Posnetek zaslona Youtube - Independet
Med zaslišanjem so strokovnjakom pokazali tudi domnevne rentgenske slike primerkov.

Perujski arheolog Flavio Estrada, član Inštituta za pravno medicino in forenzične vede, ki je vodil analizo, je dejal, da so teorije, da figuri prihajata z drugega planeta popolnoma napačne.

"Sklep je preprost: to so lutke, narejene iz kosti živali s tega planeta, skupaj pa so zlepljene s sodobnim sintetičnim lepilom. To torej pomeni, da lutke niso bile narejene v predšpanskih časih, kot so to trdili nekateri,” je dejal Estrada.

V preteklosti strokovnjakom že večkrat predstavil svoja “odkritja”

Raziskovalec NLP-jev Jaime Maussan je bil sicer tisti, ki je prišel na svetovne naslovnice, ko je pred mehiškimi zakonodajalci trdil, da sta lutki"nečloveška" trupla, za katera je radiokarbonsko datiranje pokazalo, da so stari do 1800 let.

"Vzorci so bili vzeti iz Cusca v Peruju leta 2017 v plasti diatomejske zemlje ali starodavnih fitoplanktonskih alg," je ob predstavitvi “odkritja” dejal Maussan. Dodal je, da so testi, ki jih je izvedla Nacionalna avtonomna univerza v Mehiki, ugotovili, da je več kot 30 odstotkov vzorcev DNK, ki so jih odvzeli lutkam ”neznanih", kar po njegovih besedah ​​nakazuje na to, da lutki “nista del naše zemeljske evolucije”.

Na zaslišanju so predstavili tudi rentgenske posnetke domnevne roke s tremi prsti, kjer so izvedenci pod prisego pričali, da je imel en primerek nekaj, kar je bilo videti kot jajčniki, medtem ko je imel drugi v telesu vsadke iz redke kovine.

Samooklicani strokovnjak za NLP-je je svoja domnevna odkritja v preteklosti že večkrat predstavil mehiškim medijem.Leta 2015 je tako trdil, da je v Nazci v Peruju izkopal nezemljana. Kasneje se je izkazalo, da je "nezemeljsko" odkritje človeški otrok z deformiranim glavo.