Padec iz letala

Foto: iPhone, ki je preživel padec iz višine 5000 metrov

M.G.
12. 1. 2024, 19.00
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 19.13
Deli članek:

Na poletu letalske družbe Alaska Airles se je prejšnji petek zgodila nesreča, v kateri je odtrgalo vrata in manjši del trupa, skozi luknjo pa je zaradi dekompresije posrkalo nekaj predmetov, med drugimi tudi telefon, ki je padec preživel nepoškodovan.

Sean Bates, @SeanSafyre (Twitter)
iPhone, ki je padel iz višine 5000 metrov.

Ko so se v petek zvečer na letalu Alaska Airlines nenadoma odtrgala vrata, so vsi na letalu sicer ostali na varnem, toda več predmetov je izsesalo iz letala. To se je zgodilo tudi s telefonom znamke iPhone, ki ga je v nedeljo med sprehodom nepoškodovanega našel prebivalec Washingtona Sean Bates.

Na spletni platformi TikTok je Bates povedal, da je užival na sprehodu, ko je naletel na telefon. Dejal je, da je bil sprva malce skeptičen, saj je mislil, da je najverjetneje kdo pokvarjeno napravo vrgel iz avtomobila. Ko pa ga je prijel v roke je videl, da telefon še vedno deluje. "Ležal je pod grmom, bil je precej čist in brez prask, tudi steklo se ni razbilo," je dejal. Ker telefon ni imel zaklenjenega zaslona, na prvi strani pa je bilo odprto elektronsko sporočilo letalskega prevoznika o prtljagi in cenah za let 1828, ni bilo težko ugotoviti, da je telefon padel iz nesrečnega letala.


Po najdi je Bates poklical NTSB (nacionalni odbor za varnost v prometu), ki preiskuje nesrečo, kjer so mu povedali, da je bil to že drugi telefon, ki so ga našli in je padel iz letala. Drugi telefon so našli na nekem dvorišču, tisti padca ni preživel. V telefonu je še vedno bil ostanek kabla za polnjenje, drugi del pa je očitno utrgalo. Višina padca pa sicer ni pomembna, saj objekti, ki padajo hitro dosežejo končno hitrost in potem svoj padec nadaljujejo vseskozi z isto hitrostjo, važno je le, da padejo na dovolj mehko površino. Najdeni telefon so kasneje vrnili lastniku.