Nenavadna smrt

V motorju letala našli mrtvega 30-letnika: Njegova oblačila in obutev ležala na pisti

S.Š.
3. 1. 2024, 07.20
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 11.52
Deli članek:

Na mednarodnem letališču Salt Lake City v ZDA so v motorju letala našli mrtvega potnika.

pixabay.com
Fotografija je simbolična

Policija je sporočila, da je 30-letni Kyler Efinger iz Park Cityja na letališče vdrl skozi vrata zasilnega izhoda, vkorakal na vzletno-pristajalno stezo in splezal v motor letala.

Ko je Efinger vstopil v motor, je letalo stalo na ploščadi za odmrzovanje, njegovi motorji pa so se vrteli. Zakaj je splezal v letalski motor še ni znano, policisti pa so medtem sporočili, da so Efingerja našli nezavestnega v motorju, nameščenem na krilu komercialnega potniškega letala, polnega potnikov. Pri sebi je imel letalsko vozovnico za let do Denverja.

Oblačila in čevlji, najdeni na eni od pist

Vodja trgovine na letališču je malo pred 22. uro javil dispečerjem v nadzornem centru letališča, da je videl potnika, ki je vstopil skozi zasilni izhod. Policisti so takoj začeli z varnostnim pregledom letališča in na eni od vzletno-pristajalnih stez hitro našli Efingerjeva oblačila, obutev in druge osebne predmete.

Ko so ga našli, so uradniki kontrolorjem zračnega prometa naročili, naj pilotu povejo, naj takoj ugasne motorje letala.

Moškega so oživljali a je bilo prepozno

Reševalci so 30-letnika potegnili iz pokrova sesalne odprtine motorja, ki usmerja tok zraka proti ventilatorju motorja. Takoj so ga začeli oživljati in mu dali nalokson, zdravilo, ki lahko hitro odpravi prevelik odmerek opioidov in vzpostavi normalno dihanje. Vendar je bil moški že mrtev.

Policija Salt Lake Cityja sedaj ugotavlja vzrok smrti, obdukcija pa bo vključevala tudi toksikološko poročilo, saj menijo, da je 30-letnik zaužil prevelik odmerek nedovoljenih substanc.