preobrazba

Da bi bil videti kot nezemljan, si je dal odstraniti prste

U.C.
1. 1. 2024, 18.13
Posodobljeno: 1. 1. 2024, 20.23
Deli članek:

35-letni Anthony Loffredo, znan tudi kot The Black Alien (Črni nezemljan), je s svojimi tetovažami, amputacijami delov telesa in vbrizgavanjem črnila v očesna zrkla resnično videti kot bitje z drugega planeta. Sedaj pa si je premislil.

@AnthonyLoffred3
Brezmejna umetniška evolucija ali brezmejna neumnost?

Prejšnji teden je na družbenih omrežjih objavil odločitev, da ne bo nadaljeval svojega načrta za preoblikovanje telesa, da bi bil videti kot bitje z drugega planeta. Francoz je pojasnil, da je projekt zanj izgubil vsak pomen in da je končal s spreminjanjem svojega telesa. Svojo metamorfozo namerava zaključiti s popolnim prekrivanjem kože celotnega telesa s črnilom. Za pridobitev čimbolj strašljivega videza je bil pripravljen storiti mnogo. Telesne spremembe, ki jih je naredil do zdaj, vključujejo amputacijo prstov, odstranitev ušes ter delov nosu in ustnic, lobanjske vsadke, odstranitev njegovega lasišča in vbrizgavanje črnila v zunanjo membrano očesnega zrkla. Kljub temu je Loffredo ocenil, da je njegova preobrazba zgolj 65-odstotna.

S svojimi 1,4 milijona sledilci se je Loffredo uveljavil kot ena najbolj prepoznavnih ikon v svetu ekstremnih telesnih sprememb. Ima se za umetnika, lastno telo pa za medij skozi katerega izraža svojo umetnost. Svoj projekt preobrazbe telesa je opisal kot brezmejno umetniško evolucijo, v kateri je hkrati ustvarjalec in delo.


Pred začetkom svojega nenavadnega projekta je bil Loffredo mladenič povsem normalnega videza, ki je delal kot varnostnik v nočnem klubu. Svojo preobrazbo je začel pri 26 letih. Njegova prva sprememba je bil razcepljen jezik, podoben jeziku nekaterih plazilcev, recimo kače. Za Loffreda to dejanje, ki so mu sledili drugi drastičniji posegi, kot je amputacija nosu, ušes in prstov, ne predstavlja pohabljanja, temveč »osebno evolucijo in estetsko izboljšavo«.

Postopki ekstremnega preoblikovanja telesa so v večini držav nezakoniti, zato je moral Loffredo potovati po svetu in iskati strokovnjake, ki se ukvarjajo z ilegalnimi kirurškimi odstranitvami delov telesa. Večinoma je sodeloval je z Gattom Morenom, mehiškim modifikatorjem. Medtem je bil v Združenem kraljestvu  Brendan "Dr Evil" McCarthy  (Brendan dr. Zloba McCarthy) spoznan za krivega izvajanja ekstremnih telesnih sprememb brez anestezije, kot je odstranjevanje ušes in bradavic ter razdelitev jezika. Po dveletni pravni bitki je prizivno sodišče razsodilo, da privolitev njegovih strank ni veljavna obramba in dr. Zlobo obsodilo na 40-mesečno zaporno kazen.

Mladi Francoz ima zaradi svojega srhljivega videza nemalo težav. Če pokliče Uber, se voznik ne ustavi. Najbrž v strahu odbrzi mimo. Loffredo ne sme v restavracije, saj tam seje zgražanje in strah. Črni nezemljan je potarnal: »To je vsakdanji boj, saj vsak dan najdeš nove ljudi, ki ne razumejo, ki hočejo obsojati. To je življenje, vsi ne razumejo vsega, tako kot jaz ne razumem marsičesa o mnogih ljudeh.«