Matic Herceg

Opa! Aktualovec najbolj seksi Slovenec!

Al:S.
21. 12. 2023, 17.35
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 17.39
Deli članek:

Matic Herceg, uradno najbolj seksi Slovenec, kmalu na Aktualu

Veseljak
Žal bo moral zaradi laskavega naslova in stave skočiti v mrzlo Ljubljanico.

Vsi na Aktualu so ponosni, ker je Matic Herceg, ki bo v novem letu pričel voditi jutranji program z Martino Švab, postal najbolj seksi znani Slovenec. Matic je bil voditelj na Veseljaku in radiu Antena, zdaj pa se bo preselil na Aktual. Prostovoljni gasilec, animator na porokah in radijec je torej tik pred tem, ko bo presedlal na Aktual, dobil ta veličasten naziv, ki ga vsako leto podeljuje portal Zadovoljna.si. S čim si je zaslužil to imenovanje simpatični in nasmejani Matic s prirezanimi brčicami in brado? Morda tudi s tem, da so njegovi sodelavci vztrajno glasovali zanj, saj so se zmenili, da če bo res izbran za najbolj seksi Slovenca, moral na začetku januarja skočiti v mrzlo Ljubljanico. Matic se ne dela prav nič hrabrega, skok ga kar skrbi, a kar je obljubil, je obljubil, je le mož besede.

Na Aktualu seveda upajo, da bo skok preživel brez posledic in držijo pest zanj. Ob imenovanju je povedal, v slogu misic: »Prizadeval si bom za mir, mir, mir na svetu in da bomo mali ljudje kot jaz iz Zbilj pokazali svetu, da nekaj veljamo, da bo vsak dan slišan. Pa za nutrije!« je moral dodati v smehu.

Letošnja konkurenca je bila kar huda: Žan Serčič je osvojil drugo mesto, Borut Pahor tretje, med kandidati so bili Denis Avdić, Lado Bizovičar, Andrej Škufca, Gregor Trebušak »Smetana«, jih je označil Matic in se čudil tako svoji kandidaturi kot zmagi. Tudi nekdanji predsednik Borut Pahor se je pošalil na račun izbora in zmago konkurenta pripisal napaki v glasovalni napravi. No, vsaj v Ljubljanico mu ne bo treba skočit!

Veseljak
Matic Herceg