Aplikacija za sledenje

Sumničava mama zalotila sina v vročem objemu učiteljice znanosti

R.T.
15. 12. 2023, 15.33
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 15.36
Deli članek:

Mami 18-letnega dijaka iz ameriške zvezne države Severna Karolina niso dale miru govorice, da se njej sin v prostem času videva z učiteljico.

Mecklenburg Count Jail
Žalosten pogled učiteljice znanosti ob fotografiranju na policijski postaji.

Po srednji šoli se je že nekaj tednov govorilo, da se 18-letnik ne druži s 26-letno učiteljico znanosti Gabrielo Cartayo-Neufeld le zaradi vprašanj o kvantni fiziki. Šušljajo se je, da opravljata strokovne poskuse o vzdržljivosti različnih ležišč, občasno pa tudi izmerita amorizacijo sedežev v avtomobilih. Dijakova mati ni več vzdržala. Na skrivaj je na njegov telefon namestila aplikacijo za sledenje Life 360, ki uporabniku omogoča, da prek navigacije GPS v živo spremljajo lokacijo »tarče«. Aplikacijo sicer uporabljajo predvsem starši majhnih otrok.

Ko bi moral sredi novembra na trening ameriškega nogometa, je mati opazila, da je z avtom zavil drugam. Sledila mu je, se pritajeno približala avtu, ki je bil parkiran ob robu parka. Zajela je sapo, da ni zakričala. Gabriela in njen sin sta se prepuščala strastem. Fotografirala ju je! Zdaj je imela dokaz, ki ga je kasneje predočila sinu, nato pa še policistom in šolskim oblastem.

Dijak in učiteljica znanosti sta priznala, da sta se od oktobra navezala drug na drugega. Spolne odnose sta prakticirala v učiteljičini spalnici, v dijakovi sobi, kdaj pa kdaj v avtomobilu. Čeprav je med njima le 8 let razlike, sodna praksa v Severni Karolini ni prizanesljiva do tovrstnih »deviacij«. Gabrielo so priprli, zoper njo podali kazensko ovadbo, v šoli pa so jo suspendirali. Čaka jo sojenje.