Tenis legenda

Moj rak se je vrnil

M.G.
10. 12. 2023, 12.55
Posodobljeno: 10. 12. 2023, 13.03
Deli članek:

Legendarna američanka Chris Evert je pred kratkim sporočila, da se je njen rak vrnil in da ne bo del ekipe, ki spremlja in analizira dogajanje na OP Avstralije, ki bo v začetku leta 2024.

Profimedia
Chris Evert na zaključnem turnirju serije WTA novembra letos.

Ena največjih teniških zvezdnic vseh časov in analitičarka pri ESPN-u je v zapisu na internetu sporočila, da so ji znova odkrili raka.

"Odkar so mi pred dvema letoma prvič diagnosticirali bolezen, sem zelo odprta glede celotne izkušnje. Tudi tokrat vas želim seznaniti o moji situaciji. Moj rak se je vrnil" je zapisala Američanka.

Evertova, ki je osvojila 157 WTA naslovov se je že januarja 2021 soočila z rakom, ki pa ga je takrat premagala. Leto prej je umrla zaradi raka na jajčnikih tudi njena mlajša sestra Jeanne.

Čeprav je to diagnoza, katere se nisem razveselila, sem vesela, da smo bolezen odkrili zgodaj, je izjavila Evertova. "Na podlagi skeniranja s tomografijo sem pretekli teden prestala še eno operacijo s pomočjo robotskega sistema. Zdravniki so našli rakave celice v istem medeničnem predelu. Vse celice so bile odstranjene in začela sem z novo rundo kemoterapije," je sporočila članica mednarodnega teniškega hrama slavnih.

"Spodbujam vse, da se dobro seznanijo s svojo družinsko zgodovino in poskrbijo za sebe," je zaključila Evertova. "Zgodnje odkrivanje rešuje življenja. Bodite hvaležni za svoje zdravje v tem prazničnem času."