Nekrofil

Oskrunil truplo v mrtvašnici

M.G.
30. 11. 2023, 16.02
Posodobljeno: 30. 11. 2023, 16.21
Deli članek:

Varnostnik je obtožen posilstva trupla starejše ženske; ujeli so ga med "delom".

Maricopa County Sheriff's Office
Randall Bird, varnostnik, ki mu očitno prijajo hladna telesa.

Minuli teden se je v bolnišnici v Phoenixu v zvezni državi v Arizoni zgodil ogaben incident. Randall Bird (46), ki dela kot varnostnik v bolnišnici Banner University Medical Center je med drugimi zadolžen tudi za prevzem trupel in njihovo namestitev v mrtvašnico. Tako je 22. oktobra odpeljal sam tudi truplo neke 79-letnice v zmrzovalnik mrtvašnice, a očitno, mu je med potjo postala všeč, saj jo je dva dni kasneje povlekel iz hladilnika in imel z njo spolni odnos.

Na srečo so ga pri tem ogabnem dejanju zasačili. Iz sodnih dokumentov je moč razbrati, da sta dve osebi prispeli v mrtvašnico, vendar sta našli vrata zaklenjena od znotraj, kar ni v navadi. Na notranji strani zmrzovalnika je bilo videti svetlobo, vrata zmrzovalnika pa so bila odprta, sta povedali priči.

Po vstopu sta videli Randalla, ki se je obnašal nenavadno. Močno se je potil in deloval na splošno zelo živčno. Takoj je želel skriti truplo, ki je bilo brez zadrge in obrnjeno navzdol, prav tako pa je bila odprta zadrga na varnostnikovih hlačah, njegova uniforma pa je bila neurejena in popackana.

Moški je sicer pozneje policiji dejal, da se je onesvestil ter med padcem zgrabil telo žrtve. Med tem, da bi se naj raztrgala tudi vreča od trupla in prav tako zadrga. Kasneje so ugotovili, da nič od tega ni bilo res.

Kriminalisti so na kraju zločina zbrali dokaze od žrtve in varnostnika ter ugotovili, da je le ta dejansko občeval s truplom.

Randalla Birda so po dogodku nemudoma odpustili iz službe iz bolnišnice pa sporočajo, da se zahvaljujejo delu policijskeg oddelka v Phoenixu pri obravnavi tega delikatnega incidenta. Birdu so v torek odvzeli prostost in ga ovadili zaradi petih kaznivih dejanj zoper mrtvo osebo.