Povzročila veliko škodo

Video: Psa razgrizla avtomobile pred avtosalonom

S.Š.
24. 11. 2023, 19.48
Posodobljeno: 24. 11. 2023, 20.01
Deli članek:

Posnetki nadzornih kamer kažejo, da je par psov vstopil na dvorišče avtohiše in z vozila začel trgati odbijače in druge dele.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz ZDA vsake toliko časa prispejo nore novice o raznih "napadih" na avtohiše. Od razbijanja avtomobilov s sekiro do veliko bolj vsakdanjih tatvin...no, nismo pa še poročali o primeru, ko so se nad avtomobili znesli psi.

»Raztrgala« avto

Novica prihaja iz območja Houstona v ameriški zvezni državi Teksas, kjer sta tamkajšnji avtomobilski salon G Motors »napadla« dva psa. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da je par psov vstopil na dvorišče avtohiše in začel trgati odbijače in druge dele z vozil. Ponoči so se psi na »kraj zločina« vrnili kar trikrat in pri tem poškodovali pet avtomobilov.

"Nikoli si ne bi mislili, da ima pes tako moč, da raztrga avto," je za lokalno televizijo ABC13 povedala Gaby Fakhoury, vodja prodaje v salonu.

Škoda je bila namreč tako velika, da so zaposleni sprva mislili, da se je salona lotil trop volkov, a posnetki nadzornih kamer jasno kažejo, da za vsem skupaj stojita le dva psa.

Kdo bo odgovarjal?

Fakhoury ocenjuje, da bi lahko škoda, ki sta jo povzročila psa, salon stala od 100.000 do 350.000 dolarjev.

Čeprav so predstavniki avtohiše podali prijavo na houstonsko policijo, policisti ne morejo storiti ničesar, ker ne gre za kaznivo dejanje, če psi niso nikogar poškodovali. Avtohiša ​​razmišlja o tem, da bi najela zasebnega detektiva, ki bi preveril, ali imata psa lastnika, ki bi ga lahko tožili za škodo, ki sta jo povzročila na vozilih.