Mejo prečkal s kolesom

Pedofil, ki je pobegnil skozi okno sodišča: »Bog mi je pomagal!«

S.Š.
24. 11. 2023, 17.30
Posodobljeno: 24. 11. 2023, 18.05
Deli članek:

»Kako naj ne pobegnem,« je dejal Ivica Mišković, ki je na sodišču skočil skozi okno in mejo prečkal s kolesom.

X
Ivica Mišković

Pobegli pedofil 65-letni Ivica Mišković iz bosanskega Kaknja, je 7. novembra pobegnil iz prostorov sodišča v Banjaluki, potem ko je bil obsojen na štiri leta zapora zaradi zlorabe 9-letne vnukinje.

Vkorakal v studio

Zdaj je Mišković javno nastopil v hrvaški oddaji Preverjeno, tako srbski kot tudi hrvaški mediji pa so nad to potezo povsem zgroženi. Mišković ima namreč dvojno državljanstvo, po pobegu s sodišča v Banjaluki pa se je dolgo skrival v Zagrebu. Nato je prišel v redakcijo Nove TV in dejal, da želi povedati svojo plat zgodbe.

Želi dokazati, da je nedolžen

Na vprašanje, zakaj je po izreku sodbe pobegnil, je odgovoril, da ni kriv. »Pobegnil? Kaj ne bi pobegnil, obsojen sem bil na štiri leta. Obsojen sem lahko le po pravici božji, nisem kriv. Bil sem nezakonito obsojen.«

Prav tako je dejal, da ni nikomur plačal za pobeg. Sam se je odločil skočiti skozi okno na sodišču, mejo pa je nato prečkal s kolesom.

»Na koncu bom dokazal, da sem nedolžen, če bi bil kriv, bi odsedel in to je to. Verujem v Boga, Bog mi je pomagal pobegniti. Bog in odvetnik bosta vse dokazala,« je dejal Mišković. »Pojdimo na sodišče, da dokažem, da sem nedolžen in da sem pobegnil z razlogom, nisem pobegnil brez razloga. Zdaj grem s svojim odvetnikom v pravno gonjo naprej. Ne mislim odnehati. Ne zaupam sistemu,« pravi Mišković.