Vzela jo je pljučnica

Nenadoma umrla priljubljena TV voditeljica, tragedija je vzela tudi njenega še nerojenega otroka

R.T.
23. 11. 2023, 20.56
Posodobljeno: 23. 11. 2023, 21.01
Deli članek:

V Braziliji žalujejo za priljubljeno televizijsko voditeljico, ki je v 38. letu starosti skupaj s svojim še nerojenim otrokom tragično umrla.

Instagram
Elaine da Silva

Elaine da Silva je bila svetla zvezda brazilske katoliške televizijske mreže Cancao Nova. Huda pljučnica je vzela ne samo njeno življenje, temveč tudi življenje njenega še nerojenega otroka. Njena smrt je zlomila srca prebivalcev širom Brazilije in v prvi vrsti predvsem njenemu soprogu Fernandu Carvalhu, s katerim je komaj pred letom dni povila sina Lea.

Elaine je bila v 23. tednu nosečnosti, ko so jo v ponedeljek zaradi hudih težav z dihanjem sprejeli v bolnišnico v Sao Paulu. Naslednji dan je umrla. To sicer ni bil prvi primer, da se je Elaine med porodom srečala s hudimi zdravstvenimi težavami. Pred tremi leti je enega otroka že izgubila. Takrat so morali zdravniki zaradi zdravstvenih težav izvesti nujen carski rez, s tem so rešili njeno življenje, a otrok posega ni preživel.

Njeni prijatelji in sodelavci se je spominjajo kot vedno nasmejane ženske, ki je ljubila življenje, naravo, živali in novinarstvo. Njen optimizem je bil nalezljiv, posledično pa je bila izjemno priljubljena tudi na svojem delovnem mestu. Vest o njeni smrti je pretresla tako njene prijatelje kot ljudi, ki so jo poznali zgolj prek televizijskega zaslona. Kot voditeljica informativnega programa je imela za sabo 15 let kariere na televizijski mreži Cancao Nova.