Hibridna vojna

Paniko glede posteljnih stenic v Franciji, Angliji in drugod po EU netili ruski troli

J.V.
24. 10. 2023, 15.10
Posodobljeno: 24. 10. 2023, 15.11
Deli članek:

Poročila o epidemijah posteljnih stenic, ki napadajo podzemne železnice, kinematografe, stanovanjske soseske in še kaj, so polnile naslovnice številnih evropskih medijev, ki so se potem delile po družbenih omrežjih ter sejale strah in trepet med navadnimi ljudmi.

Revija Jana
»Posteljne stenice (Cimex lectularius) so na svetu že več tisoč let in so pravzaprav vseskozi med nami.

Francoski obveščevalci sumijo, da so za netenje panike glede invazije posteljnih stenic v Franciji, pa tudi v Angliji, Belgiji, na Hrvaškem in drugod, krivi ruski troli, ki so po družbenih omrežjih širili lažna sporočila, da so za zatiranje te nadloge potrebne kemikalije, izdelane v Rusiji, ki pa jih zaradi sankcij ni mogoče uvažati v EU, poroča Independent.

Poročila o epidemijah posteljnih stenic, ki napadajo podzemne železnice, kinematografe, stanovanjske soseske in še kaj, so polnile naslovnice številnih evropskih medijev, ki so se potem delile po družbenih omrežjih. Francoski La Montagne je npr. 4. oktobra objavil prispevek z naslovom Sankcije proti rusiji so privedle do epidemije stenic v Parizu. Predstavniki medija so za AFP prispevek označili za ponaredek in poudarili, da kaj takšnega nikoli niso objavili.

Panika se je hitro razšili tudi na Otoku, ko so strokovnjaki v medijih razkrili, da te ogabne žuželke zlahka preživijo 2 uri in 17 minut dolgo pot z vlakom iz Pariza v London. TikTok je bil poln dokazov. Francoski obveščevalci sicer ne menijo, da so za stenice v Parizu krivi v Kremlju, saj je bila krvosesa nadloga v mestu ljubezni prisotna že davno pred izbruhov vojne v Ukrajini in uvedbo sankcij, Rusi so preprosto zajahali nov val hibridne vojne proti Zahodu.