Vzela ga je bolezen

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

S.Š.
2. 10. 2023, 10.09
Posodobljeno: 2. 10. 2023, 10.23
Deli članek:

Umrl je zvezdnik filma Tatovi, morilci in dve nabiti šibrovki Jake Abraham.

Profimedia
Jake Abraham (levo) v filmu Tatovi, morilci in dve nabiti puški

V Liverpoolu rojeni Jake Abraham, najbolj znan po vlogi v kultnem filmu Tatovi, morilci in dve nabiti puški, je umrl v starosti 56 let. Leta 1991 je igralec nastopil v seriji "GBH", med drugim pa v filmih "Mean Machine" in "Formula 51".

Abrahamu so v začetku tega leta diagnosticirali raka na prostati, julija pa je razkril, da prejema paliativno oskrbo. Nato je ljudi javno pozval, naj ne odlašajo s testiranjem na zgodnje znake raka.

Na odru preživel štiri desetletja

Rojen v Toxtethu v Liverpoolu, je začel igrati v osemdesetih letih prejšnjega stoletja z gledališčem Everyman Youth Theatre in preživel štiri desetletja igranja na odru in platnu.

Leta 1998 je igral Deana v britanskem gangsterskem filmu Tatovi, morilci in dve nabiti šibrovki režiserja Guya Ritchieja, ki je označen tudi kot vrhunec njegove igralske kariere. Redno je nastopal v produkcijah na Royal Courtu v Liverpoolu in do januarja letos igral v pantomimi "The Scouse Jack and the Beanstalk". Kevin Fearon, izvršni direktor gledališča Royal Court Theatre, je dejal, da bo to sezono ponovno nastopil v igralski zasedbi, in napovedal, da bo projekt posvečen njemu.

"To je ogromna izguba za nas, njegovo družino in celo mesto," je dodal Fearon.

Pozna diagnoza

V pogovoru za Liverpool Echo je o svoji diagnozi raka julija Abraham dejal, da se že nekaj časa ni počutil dobro, vendar je zdravnika obiskal prepozno. Rak se je že razširil na druge dele njegovega telesa. Igralec je sicer sprva odšel na obsevanje, a je nato končal na paliativni oskrbi.

"Mislim, da ima večina moških odnos 'oh, saj bom že odšel k zdravniku'. Ampak sam sem za svojo diagnozo res sem izvedel prepozno in zdaj mi ne morejo več pomagati," je takrat dejal Abraham.