PGD Slovenj Gradec

Medtem ko so gasilci srčno pomagali na poplavljenih območjih, so jim ukradli opremo

S.Š.
2. 10. 2023, 09.43
Posodobljeno: 22. 11. 2023, 17.57
Deli članek:

Gasilci PGD Slovenj Gradec so te dni ostali brez prikolice, ki so jo uporabljali predvsem pri pomoči po poplavah.

PGD Slovenj Gradec
Gasilci upajo, da jim bo tat prikolico vrnil.

»Zadnja 2 meseca med ljudmi ni manjkalo sodelovanja, pomoči, dobrodelnosti, sloge, prijateljstva… A hitro se pokaže tudi naša druga, “ta slaba” plat.

Naše gasilsko društvo je imelo majhno avtoprikolico, sicer že staro in pa tut mal zdelano, ampak zato nič kaj manj uporabno. Res je bila že v letih in tudi bol mala, a za nas vseeno zelo uporabna. Z njo smo prevozili razno razne stvari: od odpada do umazanih cevi in ostale umazane opreme po intervencijah. Ob zadnjih poplavah pa tudi protipoplavne vreče, črpalke, agregate pa tudi “težko” mehanizacijo za naš hijab, s katero smo se odpravili na pomoč v Mežiško dolino. A glej ga zlomka. Pred nekaj dnevi jo je nekdo očitno potreboval, da si zvozi šut iz kopalnice, ki jo prenavlja? Mogoče novo pohištvo? Skratka našo prikolico si je nekdo “izposodil” brez naše vednosti. Zgleda je bilo tako nujno, da jo je odpeljal kar z praznimi gumami,« je na Facebooku zapisal Tomaž Garmuš, član PGD Slovenj Gradec.

Kot je zapisal, je bila prikolica sicer res že stara in dotrajana, a je gasilcem pomenila veliko, saj so jo uporabljali za prevoz raznih stvari. Zadnje čase je bila celo v uporabi toliko, da sta od težo popustili obe kolesi. Gasilci so, dokler so čakali na popravilo, prikolico pustili na vadbišču pred eno izmed trgovin v Slovenj Gradcu, ko pa so se vanjo vrnili, je tam ni bilo več.

Upajo, da jo bodo dobili nazaj

»Počasi jo že pogrešamo, predvsem pa potrebujemo. Zato “poštenega” anonimnega “izposojevalca” prosimo, da jo vrne. Nebo nobenega problema, samo da jo dobimo nazaj. Naša stara mala prikolica denarne vrednosti res nima, ima pa zato za nas gasilce toliko več uporabne in praktične vrednosti. Upam, da nismo pozabili vseh besed predvsem pa dejanj o dobrodelnosti, slogi, poštenosti, pomoči, sodelovanju, ki so tako aktualna v zadnjih časih in bo prikolica prišla nazaj domov,« je zaključil Garmuš.