"Čez noč"

Zaposlena v Podravki zaradi kraje Vegete izgubila službo

J.V.
8. 9. 2023, 13.50
Posodobljeno: 8. 9. 2023, 14.13
Deli članek:

Desetletja je delala v tovarni za minimalno plačo.

STA
Fotografija je simbolična.

Dolgoletna uslužbenka Podravke je dobila odpoved, potem ko so jo zalotili pri tatvini 12 polkilogramskih vrečk Vegete v skupni vrednosti nekaj manj kot 450 evrov, poroča hrvaški portal Danica. Žensko so na vratih zasačili varnostniki.

"Kraja je kraja, ni dileme, ni opravičila. A je potrebno dodati nekaj stvari. Prvič, gre za pridno delavko, ki v tovarni dela že desetletja, plačo pa so ji šele lani zvišali na okoli 5000 kun (približno 660 evrov, op.p.). Njen mož je upokojenec, ne živita v bajni finančni situaciji. Poleg tega je prvič naredila kaj takšnega. Desetletja je delala v obratu za minimalno plačo!" je ogorčen eden od članov sindikata, ki ne želi biti imenovan.

Drugi poudarja, da menedžerji že leta "legalno ropajo" podjetje: "Vse jim je dovoljeno, bonusi, delnice, visoke plače, potni stroški, službeni avtomobili ..."

V Podravki pravijo, da gre za ustaljene postopke. Pravijo, da za krajo ni opravičila, kar vedo vsi zaposleni, saj se to ni zgodilo prvič. Delavka se jim sicer smili, a se je menda zavedala vseh posledic svojega nepremišlljenega ravnanja. Mimogrede, veleprodajna cena 12 vrečk Vegete po 500 gramov v trgovinah znaša okoli 280 kun oziroma približno 37 evrov.