Chicago

Katarina ni nikoli kar tako izginila, zdaj pa jo pogrešajo že tri tedne

R.T.
31. 7. 2023, 20.08
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 20.24
Deli članek:

Ob poletnem zatišju in pomanjkanju dramatičnih vesti iz domačih logov, povzemamo primer izginotja 15-letne Katarine Stambolic iz Chicaga v ZDA.

Facebook
Pogrešana Katarina Stambolic

Katarina je 10. julija izginila kot kafra. Nazadnje so jo videli v soseki Oak Lawn. Njeni sorodniki, ki so srbskega porekla, so jo najprej iskali sami, kmalu pa so obvestili policijo. Za lokalne medije so solznimi očmi izjavili, da doslej Katarina nikoli ni sama odšla od hiše, ne da bi povedala, kam gre. V dneh pred izginotjem se ni zgodilo nič posebnega, so dodali, a nikoli se ne ve …

Policisti so že zagnali iskalno akcijo, pregledali četrt, kjer živi in nadaljevali s standarnimi postopki iskanja pogrešane osebe.

Pogrešana Ana Walshe je imela afero

V ZDA in v Srbiji je sicer bolj odmevalo izginotje 39-letne Ane Walshe, rojene Beograjčanke, ki se je v ZDA poročila s podjetnikom Brianom Walshejem. Sled za njo se je izgubila 1. januarja, ko bi morala iz domačega Bostona odpotovati v Washington, a tja ni prispela. Pravzaprav jo je nekaj ustavilo že na poti do letališča. Policisti utemeljeno domnevajo, da jo je umoril njen mož Brian, s katerim imata tri otroke. Med preiskavo so na smetišču nedaleč od domače hiše v kraju Cohasset kriminalisti našli okrvavljene vreče, žago, sekiro in čistila, v kleti hiše pa krvav nož. Brian je dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil. Da bi zakril sledi grozljivega zločina? Na policiji je dejal, da je opremo nabavil za beljenje hiše. A menda je na domačem računalniku brskal za nasveti, kako se znebiti 55-kilogramov težkega ženskega trupla.

Sojenje še poteka. Maja so ameriški mediji poročali, da je  ena od prič povedala, da je Ana imela afero z nekim moškim v Washintonu. Preiskovalci so našli tega moškega, ki je priznal, da sta se z Ano od decembra lani videvala vse pogosteje, načrtovala pa sta tudi skupno prihodnost. Tožilstvo domneva, da je Brian, ki glede tega vztrajno molči, konec leta izvedel za ženino nezvestobo in skoval grozljivi načrt