Nasilje v Zagrebu

Pretepel voznico tramvaja

A.Z.
11. 5. 2023, 20.45
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 20.53
Deli članek:

Včeraj se v Zagrebu zgodil nov incident, ko se je mimoidoči sredi belega dne lotil voznice tramvaja. Povod je bila prometna nesreča, ki pa je ni zagrešila nesrečna voznica.

Profimedia
Tramvaj v Zagrebu.

Moški je namreč napadel voznico tramvaja potem, ko je med vozilom, ki ga je upravljala, in 79-letno žensko prišlo do trčenja. Starejša ženica je namreč kljub rdeči luči prečkala cesto, pri tem pa 59-letna voznica tramvaja ni uspela pravočasno ustaviti in jo je zadela.

Zlomil ji je roko

Voznica je takoj skočila iz svojega vozila da bi ji pomagala, takrat pa je k njej pristopil 49-letni moški in jo napadel. Udarjal jo je še potem, ko je voznica padla na tla in si pri tem celo zlomila roko in utrpela še druge, tudi hujše poškodbe. Napadalca je skušal ustaviti še en starejši moški, ki pa ga je toliko zamotil, da je voznica lahko pobegnila v vozniško kabino tramvaja in poklicala na pomoč.

Profimedia
Tramvaj v Zagrebu.

Pričakujejo ostro kazen

Takoj so na kraj incidenta prišla vozila prve pomoči in policija, ki je prijela napadalca. »Neprijeten dogodek je že sam po sebi za nas težak, saj je tramvaj zbil peško. Da pa ljudje tako reagirajo, sploh ker voznica ni mogla preprečiti trčenja, pa ostro obsojamo. Starejši ženski voščimo, da si čim prej opomore, najostreje pa obsojamo napad na našo voznico. Pričakujemo, da bo deležen ostrih sankcij, saj jo je poškodoval,« so zapisali v podjetju Zagrebški električni tramvaj.