Burni odzivi

Francoska sekretarka na naslovnici Playboyja

R.T.
3. 4. 2023, 09.14
Posodobljeno: 3. 4. 2023, 09.16
Deli članek:

Razburjala je že v preteklosti. Je tokrat naredila napako?

Profimedia
Marlene Schiappa

Državna sekretarka v francoski vladi Marlene Schiappa se bo pojavila na naslovnici revije Playboy. V francoski ediciji revije bo tudi 12-stranski intervju.

In čeprav Schiappa na naslovnici ne bo gola, nekateri francoski politiki nad njenim ravnanjem niso navdušeni – sploh v času protestov in neredov zaradi pokojninske reforme, ki upokojitveno starost z 62 dviguje na 64 let. 40-letna feministična avtorica, ki je v preteklosti že sprožala polemike in večkrat razjezila desničarje, pa je, se zdi, tokrat razburila celo premierko Elisabeth Borne in nekatere kolege v vladi, ki menijo, da je tokrat naredila napako. Premierka Borne, šele druga ženska na tem položaju, je poklicala Schiappo in ji povedala, da je njeno pojavljanje v reviji "v sedanjem kontekstu popolnoma neprimerno", je za AFP povedal sodelavec premierke.

Skratka, Schiappa zagovarja svobodo žensk in njihovo pravico, da s svojim telesom počnejo, kar želijo. Na Twitterju je zapisala: "V Franciji so ženske svobodne. Ne glede na to, ali to moti nazadnjake in hinavce."

Pri Playboyu so objavo zagovarjali. Schiappa je bila "najbolj primerna za Playboy" med vladnimi ministri, "ker se zavzema za pravice žensk in je razumela, da to ni več revija za stare mačote, ampak bi lahko bila instrument za feministično stvar", je za AFP povedal urednik Jean-Christophe Florentin.