Nagajali reševalcem

Pijanega Čeha, ki je bil stalna stranka gorskih reševalcev, je vrglo s sankaške proge

G.G.
8. 3. 2023, 10.57
Posodobljeno: 8. 3. 2023, 12.40
Deli članek:

24-letni Čeh, ki je že večkrat nalagal delo gorskim reševalcem, se je tokrat kar hudo poškodoval na sankanju v kraju Zell am Ziller na avstrijskem Tirolskem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj se je s kolegi odpravil na nočno sankanje na smučišču Hainzenberg. Pred spustom s sanmi po urejeni progi so bili vsi podkrepljeni z alkoholom. Na cilju v dolini so se prešteli, manjkal je 24-letnik, ki je sicer zaposlen v restavraciji ob smučišču. Njegovi kolegi so obvestili lastnika bližnjega gostišča, ta pa je poklical gorske reševalce in upravnika smučišča, da je pognal vlečnico. Začela se je iskalna akcija, pri kateri so si pomagali z dronom in izurjenimi psi. In prav eden od psov je okoli 4. zjutraj našel Čeha, poroča Kronen Zeitung.

Poškodovan je ležal med drevesi, kakšnih 30 metrov od sankaške proge. Na srečo je bil med reševalci tudi izkušen medicinski tehnik, ki ga je oskrbel na kraju, potem pa so ga odpeljali v dolino z reševalnimi sanmi.

Zaradi Čeha so morali gorski reševalci že lani skočiti iz postelje. Sredi noči je zataval v gozdu in se izgubil. Tudi takrat s pomočjo alkohola. To pa ni bil zadnji incident, v katerega je bil udeležen. Pred kratkim je bil v skupini prismojencev, ki so med veseljačenjem poklicali interventno številko, da bi prijavili pogrešanega prijatelja. Ko so bili gorski reševalci že v akciji v hribu, se je izkazalo, da so si prijatelja v stiski izmislili.