Zračni alarm

Po Ukrajini spet klestijo ruske rakete

J.P./STA
18. 2. 2023, 12.42
Posodobljeno: 18. 2. 2023, 12.49
Deli članek:

Ukrajina je bila danes znova tarča ruskih raketnih in zračnih napadov, zaradi česar so v več ukrajinskih regijah razglasili zračni alarm, po navedbah tamkajšnjih oblasti pa so začasno prekinili oskrbo z električno energijo.

Profimedia
V ukrajinski prestolnici so zaradi napadov preventivno prekinili dobavo električne energije.

"Sovražnik uporablja taktične zračne sile, zlasti v zračnem prostoru zasedenih ozemelj, in izstreljuje rakete," je danes v Kijevu sporočil vodja predsedniškega urada Andrij Jermak. Prebivalce je pozval, naj upoštevajo opozorila pred zračnimi napadi.

V ukrajinski prestolnici in njeni okolici, na industrijskem območju Dnipropetrovska ter v Odesi ob Črnem morju so zaradi napadov preventivno prekinili dobavo električne energije, je sporočil dobavitelj energije DTEK.

O najmanj dveh napadih poročajo iz regije Hmelnicki na zahodu države. Guverner črnomorske regije Mikolajiv Vitalij Kim pa je na svojem kanalu na Telegramu objavil fotografijo domnevne ruske rakete in opozoril, da sta dve raketi preleteli območje v smeri proti zahodu.

Ukrajinske oborožene sile so medtem sporočile, da je ruska vojska z ladij črnomorske flote proti Ukrajini izstrelila dve manevrirni raketi Kalibr.