Ljubitelj tenisa

FOTO: V Linz iz Avstralije kot slepi potnik prispelo strašno bitje

S.R.
10. 2. 2023, 09.42
Posodobljeno: 10. 2. 2023, 10.09
Deli članek:

Iz avstralskega Melbourna, kjer je januarja potekal teniški turnir za Grand Slam, se je v Avstrijo skupaj s snemalno ekipo vrnil prav poseben slepi potnik. Prispel je naravnost v Linz, kjer trenutno poteka ženski teniški turnir Linz Open.

Tierheim Linz
Slepi potnik je pristal v zavetišču za živali v Linzu.

»Orjaški« pajek, ki spada med tako imenovane »lovske pajke« iz družine sparasidov (Sparassidae), se je skril med snemalno opremo, odkrili pa so ga šele v kongresnem in prireditvenem prostoru Design Center v Linzu. »Verjetno je ljubitelj tenisa,« se je za Kronenzeitung pošalil tiskovni predstavnik organizatorjev ženskega teniškega turnirja Linz Open. Dodal je, da je nepovabljeni »eksotični gost« tam poskrbel za nekaj pretresljivih trenutkov.

Skril se je med dva kosa tehnične opreme, a mu je v Linzu eden od tamkajšnjih tehnikov, ko so ga odkrili, z lepilnim trakom uspel preprečiti pobeg. Pajka je nato ujela veterinarska služba.

Slepi potnik je predstavnik ene največjih vrst pajkov na svetu, ki se ponaša z razponom nog tudi do 35 centimetrov. Ne gre sicer za smrtonosnega pajka, a njegovega strupa vseeno ne gre podcenjevati. V Avstraliji turiste plaši predvsem s svojim izgledom in velikostjo, a velja za razmeroma neagresivnega pajka, ki preganja manjše insekte. V primeru potnika iz Linza gre sicer za mladička, ki meri vsega 5 centimetrov.