Norišnica na belih strminah

Kranjska Gora: V 58-letnico trčila sankača, dvakrat posredovali s helikopterjem

S.R.
10. 2. 2023, 08.32
Posodobljeno: 10. 2. 2023, 08.43
Deli članek:

Na gorenjskih smučiščih so imeli včeraj pester dan.

Gorska reševalna služba Kranj
Fotografija je arhivska.

Največ dela so imeli kranjskogorski policisti in reševalci. Na enem od smučišč je denimo malo pred 13. uro padla 63-letna smučarka, ki so ji pomoč na kraju nudili reševalec in gorški reševalci. Na prizorišče je prispela ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, v kateri je bil prisoten tudi policist. Nesrečno smučarko so prepeljali v bolnišnico, po podatkih policije pa je utrpela hude poškodbe.

Ni minilo veliko časa, ko so bili kranjskogorski policisti obveščeni o novi nesreči. Malo po 13. uri se je namreč na sankališču, kjer je stala, poškodovala 58-letna ženska. Vanjo sta po navedbah PU Kranj trčila sankača. Prvo pomoč so ji nudili reševalec na smučišču, gorski reševalci in zdravstveno osebje. Tudi v tem primeru je bila potrebna helikopterska pomoč. 58-letnica je pristala v bolnišnici, po podatkih policije pa je utrpela lažje poškodbe.

Malo po 13. uri so nesrečo na smučišču obravnavali tudi blejski policisti. Tam je med smučanjem padel 66-letni smučar in se poškodoval. Pomoč na kraju so mu nudili nadzornik smučišča in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v bolnišnico, teža njegovih poškodb pa ni znana.