besede vodje ukrajinske vojaške obveščevalne službe

Viri blizu Kremlja: Putin naj bi imel raka, spet so mu šteti dnevi

R.T.
5. 1. 2023, 14.14
Posodobljeno: 5. 1. 2023, 14.46
Deli članek:

Vojna v Ukrajini bi se morala končati še pred smrtjo ruskega predsednika, je izjavil vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe.

Profimedia
Zdravstveno stanje ruskega predsednika Vladimirja Putina naj ne bi bilo najboljše.

Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kiril Budanov je v intervjuju za ABS News spregovoril o trenutnem stanju v od vojne razdejani Ukrajini pa tudi o zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ali je za napad na vojaško letališče Engels na jugu Rusije odgovorna Ukrajina, ni mogel odgovoriti. Je pa dejal, da ga je bil vesel, in dodal, da misli, da bo napadov na rusko ozemlje še več. Napadli bi lahko tudi Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014. Ker gre za ukrajinsko ozemlje, lahko uporabijo katerokoli orožje, je dejal Budanov.

Profimedia
Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kiril Budanov

Boji naj bi bili najostrejši marca; Ukrajina naj bi namreč marca načrtovala večjo operacijo. Prepričan je, da bodo vojno dobili v letošnjem letu.

Še enkrat več pa je dal zagon govoricam o slabem zdravstvenem stanju predsednika, o čemer smo že pisali. Iz virov blizu Kremlja naj bi izvedeli, da naj bi imel Putin raka v zadnji fazi in da so mu šteti dnevi. Budanov upa, da bo čim prej umrl. Dejal je še, da bo v primeru Putinove smrti oblast prevzel nekdo drug, a da bi se morala vojna v Ukrajini končati še pred smrtjo ruskega predsednika.