Zapuščina

Trump v bitki za družinske milijone premagal nečakinjo Mary

R.T.
15. 11. 2022, 18.13
Deli članek:

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se po razmeroma turobnem tednu, ko se ameriške vmesne volitve niso izšle po njegovih računih, zdaj vendarle lahko veseli »majhne« zmage.

Profimedia
Donald Trump

Mary Trump je v odškodninski tožbi svoja strica Donalda in Roberta Trumpa ter teto Maryanne Trump Barry obtožila, da so jo z goljufijo prikrajšali za več milijonov dolarjev dediščine. Govora je seveda o zapuščini po Donaldovem očetu Fredu Trumpu starejšemu. Maryjin oče Fred Trump mlajši, sicer Donaldov starejši brat, je umrl že leta 1981. Mary je bila takrat stara 16 let, oče pa ji je zapustil zajeten nepremičninski portfelj. Leta 1999 je nato v 94. letu starosti umrl njen dedek Fred Trump starejši.

Profimedia
Mary Trump

Danes 57 let stara psihologinja Mary Trump je v odškodninski tožbi trdila, da so jo strica in teta pred leti »izrinili« iz več deset milijonov težke dediščine, čeprav bi morali »zaščititi njene interese.« Po lastnih navedbah se je goljufije zavedla šele, ko je časnik New York Times leta 2018 objavil prispevek o Trumpovem finančnem stanju in njegovih domnevnih poskusih izogibanja plačilu davka. Mary je sicer v poravnavi dediščine iz leta 2001 prejela 2,7 milijona ameriških dolarjev, newyorški sodnik Robert Reed pa je zdaj odločil, da poravnava ni bilo »nepoštena,« iz nje pa »jasno in nedvoumno« izhaja, da obtoženi do tožeče stranke nimajo neporavnanih računov.

Odvetnik Trumpove nečakinje Robert Kaplan je že napovedal pritožbo. Trump je na drugi strani svojo nečakinjo obtožil, da se poskuša do denarja prebiti s pomočjo priimka Trump. Tudi sam je zoper njo, časnik New York Times in tri novinarje vložil odškodninsko tožbo, v kateri od njih terja več kot 100 milijonov dolarjev. Med drugim jih obtožuje, da so želeli njegove davčne evidence izkoristiti za osebno maščevanje.