Skrivnostno izginotje

FOTO: Kje so Tina, Tonino in Paško? Sled vodi do slovenske meje, nato so se pogreznili v zemljo

S.R.
14. 11. 2022, 18.11
Posodobljeno: 14. 11. 2022, 18.15
Deli članek:

V Dalmaciji in širše na Hrvaškem v zadnjih dneh buri duhove zgodba, ki se je začela s pogrešanim 22-letnim Toninom Raićem, a se je število pogrešanih oseb do danes povečalo že na tri.

Facebook
Pogrešana sta Tina Smoljo in Tonino Raić.

O Tini Smoljo, ki je pogrešana od 6. novembra in ki naj bi se namenila na Nizozemsko, smo že poročali. Nazadnje so jo videli na enem od mejnih prehodov na slovensko-hrvaški meji, in sicer v črnem avtomobilu znamke BMW. V avtomobilu ni bila sama. Dalmatinski časnik Slobodna Dalmacija danes poroča, da je končno prijavljeno tudi izginotje 23-letnega Paška Mladinića, njegovo izginotje pa naj bi bilo povezano z izginotjem Tine in njenega partnerja 22-letnega Tonina Raića. Hrvaška policija od prejšnjega tedna namreč išče tudi slednjega.

Hrvaško spletišče Nestali.hr je 7. novembra najprej poročalo o pogrešanem Toninu, dan pozneje pa so za pogrešano razglasili tudi Tino, pri čemer so pristojni v njenem primeru tudi navedli, da naj bi od doma odšla na Nizozemsko. Če gre verjeti govoricam na družabnih omrežjih, sta se Tina in Tonino, ki naj bi bila v večletni zvezi, z njegovim BMW-jem pred dobrim tednom dni odpravila proti nizozemskem Rotterdamu, kjer naj bi imel Tonino obljubljeno službo, poroča časnik. S sabo naj bi vzela tudi psa, z njima pa naj bi se čez mejo odpravil tudi »skrivnostni« Paško iz Solina, priimek katerega doslej ni bil znan, saj ga svojci in prijatelji pogrešanega para niso poznali.

Facebook
BMW, s katerim so se domnevno odpravili na Nizozemsko.

V ponedeljek zjutraj zadnje sporočilo

Tonino in Tina naj bi sicer pot na Nizozemsko načrtovala že dlje časa, saj naj bi 22-letniku tam že pred pandemijo ponudili službo. Po navedbah njegovih prijateljev gre za zelo delavnega in odgovornega fanta, ki je bil zaposlen v splitskem podjetju, ki se ukvarja s projektiranjem in proizvodnjo palubne opreme za vse vrste plovil. Za dodaten denar je med poletjem delal kot natakar.Par se je sicer od doma odpravil 5. novembra, do 7. novembra zjutraj pa sta bila v stiku s svojci. Takrat je Tonino domačim poslal zadnje sporočilo, v katerem je navedel, da se bo po zamenjavi kartice javil z nove številke. Od takrat se je za njima izgubila vsaka sled. Njegov mobilni telefon je ugasnjen, tako on kot Tina pa sta neaktivna tudi na družabnih omrežjih. Policiste je zadnja sled vodila do slovenske meje, kjer so jima mejni policisti skenirali dokumente. Glede na podatke pristojnih je bil z njima v avtomobilu tudi Paško. Toninovi svojci naj bi medtem iz Nemčije pridobili informacije, da tam niso zabeležili nobene prometne nesreče, v kateri bi bil udeležen BMW s splitskimi registrskimi tablicami. Prav tako nimajo nobenih podatkov, da bi se v Nemčiji nahajal kdo od pogrešane trojice, pri čemer je danes postalo znano, da je »skrivnostni« Paško v resnici 23-letni Paško Mladinić in Solina, potem ko so tudi njegovo izginotje prijavili njegovi bližnji.

Facebook
Tonino Raić

Kar zadeva pogrešane, je Tina visoka 165 centimetrov in ima daljše črne lase. Tonino je visok med 175 in 180 centimetri, je srednje postave ter ima rjave lase in rjave oči. Paško pa je visok 176 centimetrov, ima rjave lase in modre oči, prepoznati pa ga je mogoče tudi po tetovažah na rokah. Če bi imel kdo o trojici kakršne koli koristne informacije, lahko to sporočite na naslov nestali@nestali.hr.

Nestali.hr
Tina Smoljo

Nestali.hr
Tonino Raić

Nestali.hr
Paško Mladinić