Izgubil bitko za življenje

Tragična vest: Umrl profesionalni aktobat, ki se je ponesrečil v ljubljanskem trampolinskem parku

S.R.
14. 11. 2022, 16.21
Posodobljeno: 14. 11. 2022, 20.29
Deli članek:

V UKC Ljubljana se je boril za življenje, a je bitko danes izgubil.

Bobo
Trampolinski park Woop.

Ljubljanski policisti so danes sporočili tragično vest. V ljubljanskem kliničnem centru je danes umrla oseba, ki je v soboto popoldne med treningom v športnem parku na Leskovškovi cesti v Ljubljani padla med športne blazine in se huje poškodovala. 

Kot smo že poročali, se je med športno aktivnostjo v ljubljanskem trampolin parku Woop težje poškodoval profesionalni akrobat. Po padcu v jamo pod trampolinom so ga morali oživljati, nato so ga prepeljali v UKC Ljubljana, kjer se je boril za življenje, a je borbo zdaj izgubil. Gre sicer za polnoletnega profesionalnega akrobata in člana akrobatske skupine, ki prostore parka vsakodnevno uporablja za treninge. Nesreča se je zgodila v delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem, poškodovani pa je takoj prejel pomoč zaposlenih. Akrobata so iz jame pomagali rešiti ljubljanski poklicni gasilci.

Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je medtem v današnjem sporočilu za javnost zapisal, da jih je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti, poroča STA. Njegovi družini je izrekel sožalje. Ob tem je pojasnil, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po doslej zbranih informacijah pa "ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju".

Še enkrat je poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oz. pristankov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov, še poroča STA.