Nesreča

Profesionalni akrobat se po padcu v ljubljanskem trampolin parku bori za življenje

P .K., M.K.
13. 11. 2022, 11.22
Posodobljeno: 13. 11. 2022, 11.51
Deli članek:

V soboto popoldan se je profesionalni akrobat med športno aktivnostjo v ljubljanskem trampolin parku Woop težje poškodoval. Po padcu v jamo pod trampolinom so ga morali oživljati. Njegovo življenje pa je še vedno ogroženo, pravijo v ljubljanskem kliničnem centru.

Dreamstime
Padec je imel hude posledice.

Polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore parka vsakodnevno uporablja za treninge, je med skakanjem na trampolinu padel v jamo pod njim in pri tem utrpel hude poškodbe. 

Poškodovani je takoj prejel pomoč zaposlenih. Akrobata so iz jame pomagali rešiti ljubljanski poklicni gasilci in ga do prihoda reševalcev tudi oživljali. Reševalci NMP Ljubljana so ga nato oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Nesreča se je sicer zgodila v delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem. 

Kot so za Slovensko tiskovno agencijo danes povedali v ljubljanskem kliničnem centru, je njegovo življenje še vedno ogroženo.

Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov, so na spletnem portalu lokalec.si navedli besede direktorja parka Mirana Razorška.