Bojevnica je vzela sovojaka

Slavna ukrajinska ostrostrelka "Ivana Orleanska" se je poročila kar na prvi bojni liniji

E. J.
17. 10. 2022, 18.05
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 18.08
Deli članek:

Poroka Jevgenija in Jevgenije z bojišča je postala pravi viralni hit, poglejte te fotografije!

Twitter/Zajem zaslona
Ljubezen v času vojne in poroka na prvi bojni liniji: Jevgenij in Jevgenija sta se spoznala na bojišču, zdaj sta se poročila - ona v beli obleki in šopkom iz špšenice, on v vojaški uniformi.

Ukrajinec Jevgenij Stipanjuk nikoli ne bo pozabil čestitati svoji ženi za obletnico poroke. Poročil se je ravno na svoj rojstni dan, ki je sovpadal z dnevom veteranov te okupirane države, in to na prvi bojni liniji, v regiji Harkov. Njegova nevesta je slavna ostrostrelka Jevgenija Smaragd, častnica oboroženih sil Ukrajine, znana kot ’Ivana Orleanska’.

Poročni obred se je odvil v gozdu, na prvi obrambni črti, edini gostje so bili vojaki, poročil pa ju je neimenovani general. Nevesta je blestela v beli poročni obleki s pšeničnim šopkom, ženin pa je bil v vojaški uniformi.

Fotografije njune poroke so preplavile družbena omrežja, nevesta pa se je oglasila tudi na Instagramu in objavila fotografije "svoje popolne poroke". 

»Danes sem uradno postala žena vojaka. Ne morem si zamisliti bolj idealne poroke! To je poseben dan,« je na Instagramu zapisala Jevgenija in opisala, kako je bila sama poroka skromna, hitra in v vojaškem okolju.

Od navadnega dekleta do slavne bojevnice

Na njenem Instagram profilu je razvidno, da je bila Jevgenija do začetka ruske invazije na Ukrajino navadno dekle, izdelovala je nakit in bila vedno popolno urejena - nato pa se je, na prvi dan invazije, vse spremenilo. Že prvi dan vojne je v kuhinji pozirala z orožjem in zapisala, da namerava ostati v Ukrajini in se boriti, pa tudi, da ne podpira tistih, ki so s prvimi granatami spakirali kovčke in pobegnili.

Kot piše The Odessa Journal, sta se Jevgenij in Jevgenija spoznala na bojišču, že avgusta pa sta oznanila, da sta zaročena.