Dodik na obisku

Putin se bo srečal s "tradicionalnim" prijateljem

G.G./STA
15. 6. 2022, 11.01
Posodobljeno: 15. 6. 2022, 11.05
Deli članek:

Vodja bosanskih Srbov Milorad Dodik je napovedal, da se bo v petek v Sankt Peterburgu srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Profimedia
Milorad Dodik in Vladimir Putin sta si tako stisnila roko v Beogradu leta 2019.

Dodik se namerava s Putinom sestati v okviru mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu (SPIEF). Svoje srečanje s Putinom in ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom je napovedal že v ponedeljek prek Twitterja. "Odhajam v Sankt Peterburg na forum. Predsednik Putin se tradicionalno udeležuje foruma. Srečanje s Putinom se bo zgodilo po plenarni seji 17. junija," je po poročanju RTRS dejal Dodik.

Srbski član predsedstva v Bosni in Hercegovini je v nedeljo prek Twitterja Putinu čestital tudi ob dnevu Rusije. Izrazil je prepričanje, da se bodo tradicionalno prijateljski odnosi med Rusi in Srbi, ki jih vežejo globoke kulturne in duhovne vezi, uspešno razvijali tudi v prihodnosti in ob obojestranskem interesu.

Republika srbska pod vodstvom Dodika nasprotuje vsem sankcijam Zahoda proti Rusiji in noče obsoditi ruske agresije. To se je znova potrdilo na srečanju političnih voditeljev BiH v nedeljo v Bruslju. Dodik je po dogovoru o reformah namreč podal ločeno mnenje, saj je zahteval izločitev obsodbe ruske agresije na Ukrajino iz sporazuma.