srhljivo priznanje

Boji se, da je Maddie bila v kombiju, ko mu ga je razkazoval

R.T.
31. 5. 2022, 12.59
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 13.10
Deli članek:

Sprva si njegovih besed ni jemal k srcu, pozneje pa so ga začele preganjati.

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Profimedia
Nicole Fehlinger

Pisalo se je leto 2007, ko je danes 67-letni Dieter Fehlinger na Portugalskem obiskal svojo hčerko Nicole. Ta je bila od leta 2006 v zvezi s Christianom Brücknerjem, glavnim osumljencem za izginotje britanske deklice Madeleine McCann, potem ko sta se spoznala na neki božični zabavi.

Brückner je v času izginotja takrat triletne Maddie leta 2007 v portugalskem letovišču Praia da Luz živel v svojem kombiju. Tega je Fehlingerju tudi razkazal. A če je ta ob nekaterih Nemčevih izjavah zgolj zamahnil z roko, so ga te pozneje začele preganjati.

Poseben prostor ...

Po besedah nekdanjega voznika rešilca se je Brückner hvalil, da ima v kombiju prirejen prostor, v katerega lahko skrije drogo ali celo manjšega otroka. Fehlingerju zdaj ne da miru misel, da je Maddie morda takrat bila v njegovi neposredni bližini.

Profimedia
Nemčev kombi

Fehlinger se je zbal, da je bila v izginotje deklice vpletena tudi njegova hčerka, zato jo je postavil pred dejstvo. Nemški preiskovalci so po zaslišanju presodili, da ni imela prstov vmes.

Profimedia
Nemčev kombi

Da je Brückner v tistem času na Portugalskem živel v svojem kombiju, je potrdilo še eno njegovo bivše dekle. Njuna zveza je razpadla, ko je ugotovila, da je obseden s šolarkami, je pozneje razkrila Nuray Özgen.

Novi dokazi in nova spoznanja

Profimedia
Christian Brückner

Kot je pred časom razkril nemški tožilec Hans-Christian Wolters, ki vodi primer zoper obsojenega pedofila in posiljevalca, naj bi v Brücknerjevem kombiju odkrili nove dokaze, zaradi katerih je prepričan, da je umoril Madeleine McCann. Govori se, da naj bi šlo za vlakna iz njene pižame, ki jo je nosila, ko je izginila.

45-letni Brückner je sicer zanikal vsakršno vpletenost, a se je pozneje izkazalo, da je šel pod nož. Med tajnim obiskom ene od nemških zasebnih zobozdravstvenih klinik naj bi mu ponastavili čeljust in popravili štiri »zajčje« zobe. Za postopek naj bi se odločil kmalu po tistem, ko je deklica 3. maja 2007 izginila – iz Portugalske naj bi v domovino poletel septembra, ko je bila iskalna akcija za triletno deklico na vrhuncu.