novi dokazi

Preboj v primeru izginotja male Maddie: v Nemčevem kombiju našli ...

J.P.
4. 5. 2022, 09.27
Posodobljeno: 4. 5. 2022, 09.50
Deli članek:

Odmevna vest na 15. obletnico dekličinega izginotja. Je Nemec le tisti, ki jo je ugrabil? In umoril?

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Nemški preiskovalci, ki preiskujejo izginotje britanske deklice Madeleine McCann naj bi odkrili nove dokaze v kombiju glavnega in tudi uradnega osumljenca, nemškega državljana Christiana Brücknerja.

Včeraj je minilo 15 let, odkar je Maddie izginila iz apartmaja v portugalskem letovišče Praia da Luz.

Kot je sporočil nemški tožilec Hans-Christian Wolters, so na podlagi novih dokazov, ki so jih odkrili v Brücknerjevem kombiju, prepričani, da je on tisti, ki jo je umoril. Spomnimo. Za razliko od britanskih preiskovalcev, za katere je Maddie zgolj izginula, Nemci ne dvomijo, da je bila umorjena.

Profimedia
Christian Brückner

Po poročanju britanskih medijev naj bi novi dokazi bila vlakna iz dekličine pižame. Takrat triletna Maddie je namreč v času izginotja nosila rozasto pižamo, ki je izginila skupaj z njo.

Woltersa je k molku v zvezi z dokazi zavezal nemški zakon, ki pravi, da podrobnosti preiskave ne smejo postati javne, dokler niso z njimi seznanjeni osumljenec in njegovi odvetniki.

45-letni Brückner že od samega začetka zanika, da je vpleten. Še ta teden je zatrdil, da je v času dekličine izginotja v svojem kombiju imel spolne odnose z žensko, ki je pripravljena to potrditi. A vsakršni forenzični ali DNK dokazi, ki bi ga povezovali z Maddie, bi skoraj gotovo pomenili obtožbo – tako ugrabitve kot tudi umora.

Še eno posilstvo

Nemec, ki je v Nemčiji za rešetkami zaradi posilstva ameriške upokojenke v istem kraju, od koder je dve leti pozneje izginila Maddie, bo v prihodnjih dneh obtožen še enega posilstva, in sicer Irke Hazel Behan. Ta trdi, da je leta 2004 z mačeto vpadel v njen dom na Portugalskem in jo pet ur posiljeval.

Če bo spoznan za krivega, bo to zanj pomenilo še deset let za rešetkami.