Poročajo o eksplozijah

VIDEO in FOTO: V plamenih rusko skladišče nafte dobrih 100 kilometrov od ukrajinske meje

S.R.
25. 4. 2022, 08.22
Posodobljeno: 25. 4. 2022, 10.24
Deli članek:

Zaenkrat ni dokazov, da bi bil požar v mestu Brjansk povezan z vojno v Ukrajini.

Profimedia
Požar v Brjansku.

V ruskem mestu Brjansk, ki se nahaja dobrih 100 kilometrov severno od ukrajinske meje, je ponoči zagorelo v skladišču nafte. Kot so potrdili na ruskem ministrstvu za izredne razmere, je ob približno 2. uri ponoči po moskovskem času (1. uri po srednjeevropskem času) požar zajel več rezervoarjev z nafto.

Profimedia
V ruskem mestu Brjansk je ponoči zagorelo na dveh lokacijah.

Informacije o samem požaru so še skope, po poročanju ruske tiskovne agencije Tass pa na kraju posredujejo številne ekipe gasilcev in reševalcev. Glede na poročila z družbenih omrežij, satelitske posnetke Nase in videoposnetke s kraja pa je zagorelo na najmanj dveh lokacijah v Brjansku. Poročajo tudi o najmanj dveh eksplozijah pred samim požarom, a ta poročila niso potrjena. Po poročanju tiskovne agencije Reuters sicer zaenkrat ni nobenih dokazov, da je dogajanje v Brjansku povezano z vojno v Ukrajini. Ob tem so pri Reutersu spomnili, da so ruske oblasti prejšnji teden ukrajinsko vojsko obtožile, da je na območju izvedla napad s helikopterji, v katerem naj bi bilo poškodovanih več ljudi.

Po navedbah ruskega ministrstva za energetiko je zagorelo na območju obrata, ki je v lasti ruske naftne družbe Transneft, evakuacija lokalnega prebivalstva pa zaenkrat ni bila potrebna. V Brjansku sicer prebiva približno 400.000 ljudi. V dogodku, ki ga že preiskuje ruski preiskovalni odbor, naj ne bi bilo poškodovanih. Ukrajinske oblasti zadeve še niso komentirale.